Bescherming -Coating

De lak van uw auto is kwetsbaar, vooral bij langdurige blootstelling aan de verschillende weerselementen. Dit leidt vroeg of laat tot uitdroging en minuscule breukjes in oppervlak. Hierdoor verliest uw auto zijn originele glans. Er zijn daarom verschillende manieren om de lak van uw auto te beschermen, denk hierbij aan een wax, een sealant of een keramische coating. 

 

E

Traditionele Wax

E

Sealant

E

Keramische Coating

E

Velgen en Remklauwen Coating

E

Coating Onderhoudsbeurt

Traditionele Wax

Een traditionele wax is er in twee verschillende soorten, een natuurlijke Carnauba wax en een synthetische wax. Het grootste verschil tussen deze twee soorten is het aanbrengen van de wax.

De Carnauba wax wordt gemaakt van de Carnaubapalm (plant) en is dus een natuurlijk product, maar is vaak wel moeilijk uit te smeren. De synthetische wax is echter gemaakt van polymeren, hierdoor is deze wax makkelijker aan te brengen dan een Carnauba wax.

Beide wax soorten zorgen voor een diepe glans en hydrofobisch effect, waardoor vuil zich minder snel aan de lak van uw auto hecht.

Levensduur is ongeveer 2 maanden, afhankelijk van de omstandigheden waarin uw auto zich verkeert en hoe u uw auto wast.

 

Sealant

Ook een sealant is een synthetisch product dat is gemaakt van polymeren. Wanneer wij de sealant aanbrengen, doen wij dit door drie verschillende componenten met elkaar te combineren, waardoor deze op elkaar zullen reageren en zo een goede hechting aangaan met de lak van uw auto. Dit zorgt voor een langere levensduur dan een traditionele wax.

Een sealant zorgt voor een diepe glans en hydrofobisch effect, waardoor vuil zich minder snel aan de lak van uw auto hecht en het wassen een stuk makkelijker is.

Levensduur is ongeveer 6-10 maanden, afhankelijk van de omstandigheden waarin uw auto zich verkeert en hoe u uw auto wast.

Beide, een wax en een sealant worden overtroffen door een Keramische Coating. Dit is een vloeibaar polymeer op silicabasis, die met de hand wordt aangebracht en uit hardt om een beschermende laag te vormen, die in tegenstelling tot een traditionele wax of sealant een langdurige bescherming geeft voor meerdere jaren, mits de coating goed wordt onderhouden.

 

Wat is een Keramische Coating?

Een Keramische Coating voor de lak van uw auto is een dunne laag die op de lak wordt  aangebracht. Deze coating kan bestaan uit een of twee lagen en geeft een extra bescherming tegen het ontstaan van krasjes/swirls (die ontstaan door het gebruikt van de auto), boomsappen, dierlijke resten zoals; insecten en (luizen) poep, Uv-straling, strooizout en zure regen.

 

Waarom zou u uw auto laten coaten?

Door uw auto te beschermen met een Keramische Coating profiteert u van vele voordelen. De coatings hebben een zelfreinigende werking, waardoor uw auto langer schoon blijft. Ook wordt het wassen van uw auto makkelijker en is uw auto sneller schoon, dit komt door de vuilafstotende werking van de coating.

Als u kiest voor een lak coating, moet u de coating wel regelmatig onderhouden. Dit doet u door uw auto met de hand te wassen en gebruik te maken van de juiste materialen en onderhoudsproducten.

 

Voordelen van een Keramische Coating?

Een Keramische Coating biedt vele voordelen:

 • Langdurige bescherming (2 tot 6 jaar of 30.000 – 90.000 km) bij goed onderhoud
 • Makkelijker en sneller wassen door de vuilafstotende werking
 • Waterafstotend
 • Blijft langer schoon door de zelfreinigende werking
 • Sterke resistentie tegen chemicaliën
 • Betere bescherming tegen boomsappen, insecten resten en UV-straling
 • Indrukwekkend glans- en spiegeleffect
 • Extreem heldere en intensievere lak kleur
 • Krasbestendiger (het is niet zo dat er geen krasjes meer kunnen ontstaan)

 

Kan een Keramische Coating op een wrap?

Ja zeker! Een Keramische Coating op een wrap beschermd de folie tegen onder andere vergeling, Uv-straling, vervaging, vogelpoep, insecten resten, boomhars en zand. Vooral bij wrap folies zijn insectenresten en vogelpoep nog moeilijker of zelfs niet meer te verwijderen.

Met een Keramische Coating kunt u de folie hier beter tegen beschermen, waar de wrap op uw auto langer mee gaat.

 

Welke Keramische Coatings bieden wij aan?

#SAM

1 Laags Coating | Biedt gemiddeld een bescherming voor 2 jaar of 30.000 km | 20% Fysisch en 80% Chemisch | Hardheid 5 H|

#SAM heeft een unieke samenstelling die voor 20% fysisch en 80% chemisch is. Waar het sysische gedeelte zorgt voor de hardheid en de krasbestendigheid van de coating, zorgt het chemische gedeelted voor een chemische bescherming en een hoog hydrofobisch effect.

#SAM is een soort op zichzelf staande coating, die dankzij de “Self Assembled Monolayer-technologie” als een enkele laag kan worden aangebracht en een effectieve chemische en fysische beschermign kan garanderen op elk type carrosserie.

Wanneer de #SAM eenmaal aangebracht wordt op het oppervlak, vormt deze spontaan een coating, dankzij de chemische absorptie en de zelforganisatie van de organische moelculen die bestaan uit reactieve “kopgroepen” en geselecteerde “functionele”chemische groepen om de beste balans te krijgen tussen de fysieke bescherming en hydrofobische prestaties.

#SAM + #HPC

2 Laags Coating | Biedt gemiddeld een bescherming voor 4 jaar of 60.000 km | 1e laag #SAM 20% Fysisch en 80% Chemisch + 2e laag #HPC 100% Chemisch | Hardheid 5H|

#SAM is een soort op zichzelf staande coating, die dankzij de “Self Assembled Monolayer-technologie” als een enkele laag kan worden aangebracht, maar wilt u een betere chemische en waterspot bestendigheid. een hogere zelfreinigende werking, meer glans en een betere waterafstotende werking (hydrofobisch effect), dan brengen wij over de #SAM een top laag #HPC aan.

#HPC opent de weg naar een nieuwe categorie coatings voor een toplaag. Dankzij het hydrogel-systeem met nanotechnologie creëert het een hydrofoob membraam met een polymeermatrix die bestaat uit “bouwstenen”, deze roosters hechten zich direct aan de #SAM, waardoor er een elastische laag ontstaat die zeer hydrofobisch is, een hogere zelfreinigende werking heeft, een betere chemische bescherming geeft en zorgt voor een diepe driedimensionale glans die de kleur van uw lak versterkt.

#STC

1 Laags Coating | Biedt gemiddeld een bescherming voor 4 jaar of 60.000 km | 70% Fysisch en 30% Chemisch | Hardheid 7H|

De #STC is een coating die aangebracht kan worden als een op zichzelf staande coating. Het is een tegenhanger van de #SAM coating, doordat deze coating grotendeels fysisch is, zorgt deze voor een hogere hardheid en is deze coating beter beschermd tegen onder andere waterspots.

De #STC zorgt voor een langdurige bescherming door een hoge weerstand tegen krassen, verontreinigingen zoals strooizout, teer, zure regen, luchtvervuiling en Uv-straling. Dankzij zijn eigenschappen geeft het de lak een levendige kleur en diepe glans en zorgt het ervoor dat het behandelde oppervlak gemakkelijk afwasbaar is. 

#STC + #HPC

2 Laags Coating | Biedt gemiddeld een bescherming voor 6 jaar of 90.000 km | 1e laag #STC 70% Fysisch en 30% Chemisch + 2e laag #HPC 100% chemisch | Hardheid 7H |

De #STC zorgt voor een langdurige bescherming door een hoge weerstand tegen krassen, verontreinigingen zoals strooizout, teer, zure regen, luchtvervuiling en Uv-straling. Dankzij zijn eigenschappen geeft het de lak een levendige kleur en diepe glans en zorgt het ervoor dat het behandelde oppervlak gemakkelijk afwasbaar is. 

Wilt u een betere chemische bestendigheid, een hogere zelfreinigende werking, meer glans en een betere waterafstotende werking (hydrofobisch effect), dan brengen wij over de #STC een top laag #HPC aan.

#HPC opent de weg naar een nieuwe categorie coatings voor een toplaag. Dankzij het hydrogel-systeem met nanotechnologie creëert het een hydrofoob membraam met een polymeermatrix die bestaat uit “bouwstenen”, deze roosters hechten zich direct aan de #STC, waardoor er een elastische laag ontstaat die zeer hydrofobisch is, een hogere zelfreinigende werking heeft, een betere chemische bescherming geeft en zorgt voor een diepe driedimensionale glans die de kleur van uw lak versterkt.

#BLINDO + #HPC

2 Laags Coating | Biedt gemiddeld een bescherming voor 6 jaar of 100.000 km | 1e laag # BLINDO 100% Fysisch + 2e laag #HPC 100% Chemisch | Hardheid 9H |

#BLINDO is onze premium base coat die 100% Fysisch is. Het creëert een ultrafijne, transparante laag, waardoor het oppevlak beter bestand is tegen de hechting van zoutafzettingen. Dankzij deze innovatieve formule beschermt de #BLINDO uw lak doordat het een extreem harde en krasbestendige laag vormt, die een glanzende, glaschtige afwerking achter laat, die vergelijkbaar is met die van snoep. 

#HPC opent de weg naar een nieuwe categorie coatings voor een toplaag. Dankzij het hydrogel-systeem met nanotechnologie creëert het een hydrofoob membraam met een polymeermatrix die bestaat uit “bouwstenen”, deze roosters hechten zich direct aan de #BLINDO, waardoor er een elastische laag ontstaat die zeer hydrofobisch is, een hogere zelfreinigende werking heeft, een betere chemische bescherming geeft en zorgt voor een diepe driedimensionale glans die de kleur van uw lak versterkt.

Door de #BLINDO te combineren met de #HPC zorgt u voor de ultieme bescherming voor uw auto. Doordat de #BLINDO 100% fysisch is en de #HPC 100% chemisch heeft u het beste van beide. Waar de #BLINDO zorgt voor de extreme hardheid en krasbestendigheid, zorgt de #HPC voor de beste chemische en waterspot bestendigheid, een hoge zelfreinigende werking, een hoge waterafstotende werking (hydrofobisch effect) en zorgt voor een driedimensionale glans die de kleur van uw lak versterkt.

Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat uw auto lang beschermd is, langer schoon blijft en ook makkijker schoon te maken is. Kortom de ultieme bescherming voor uw auto.

Impressie Lak Coatings

Impressie Wrap Coating

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

De Coating behandelingen zijn uitsluitend op aanvraag.
Omdat elke auto anders is en een ander behandelplan nodig heeft, worden deze prijzen uitsluitend op maat gemaakt.

Wilt u een coating behandeling voor een nieuwe auto of een auto die net gewrapt is, dan kunnen wij direct telefonisch een prijs afgeven en een afspraak inplannen.

Wilt u een coating behandeling voor een gebruikte auto, maken wij telefonisch met u een afspraak om langs te komen met uw auto. Tijdens deze afspraak bekijken we samen de staat van de auto en bespreken we wat de mogelijkheden zijn op basis van uw wensen.  Na deze intake maken wij een offerte op maat en als u hiermee akkoord gaat, kunnen wij een datum inplannen voor de coatingbehandeling.

Velgen en Remklauwen Coating

Een coating voor uw velgen en/of remklauwen zorgt er voor dat de velgen en/of remklauwen een hogere weerstand hebben tegen pekel, vuil, remstof bij hogere temperaturen, micromarring, chemische aantasting en vlekken.

Door uw velgen en/of remklauwen te beschermen met een coating zijn ze sneller schoon en blijven ze ook langer schoon, doordat het vuil op de coating blijft liggen en het vuil zich minder snel aan de coating hecht.

Wat doen wij met deze behandeling:

 • De velgen worden ontvet
 • Aanbrengen van een 1 of 2 laags coating

De prijs voor 4 velgen is vanaf €200,- excl. btw (nieuwe velgen, 1 laags coating)

Extra informatie
Deze vanaf prijs geldt voor nieuwe velgen. Zijn de velgen gebruikt, dan kan er een meerprijs worden berekend voor het wassen van de velgen en voor het eventueel polijsten van de velgen.

Coating Onderhoudsbeurt

Om de auto in perfecte staat te houden, kiezen de meeste klanten ervoor om de coating te laten onderhouden. Daarom hebben wij een behandelplan samengesteld, waarbij de coating wordt gereinigd en waar nodig bijgewerkt, zodat uw auto er weer als nieuw bij staat.

Behandelplan:

 • Afspuiten met de hogedrukreiniger
 • Voorreinigen van de auto met een Ph neutrale Pre-wash
 • Snowfoam behandeling
 • Handwassen met Labocosmetica reinigingsshampoo Purifica
 • Handwassen met Labocosmetica onderhoudsshampoo Revitax
 • Deursponningen reinigen
 • Velgen, banden en wielkasten reinigen
 • Drogen met een zachte droogdoek en lucht
 • Eventueel lichtjes polijsten met een primer
 • Aanbrengen van een sealant
 • Ramen reinigen aan de binnen-en buitenzijde
 • Banden verzorgen met een dressing
 • Kunststof delen voeden en weer op kleur brengen

Deze behandeling is vanaf € 295,- excl. btw

Extra informatie

Deze behandeling is uitsluitend bedoeld voor auto’s die al eerder een uitgebreide coating behandeling hebben gekregen bij Van der Vecht Detailing.